Okulumuz

BİNA STANDARTLARIMIZ

Binamız Anaokulu olarak projelendirilmiş ve inşa edilmiştir. Dört adet derslik ( 3yaş-4yaş-5yaş-6yaş), Çok Amaçlı Salon ve TV odası ( projeksiyon), Yaratıcı Drama Odası, Jimnastik, Bale ve Oyun Salonumuz, Yemekhanemiz  bulunmaktadır.

Bahçemiz de aynı anda 20 çocuk birlikte oynayabilecek şekilde düzenlenmiştir.Bahçe oyuncaklarımız  birinci sınıf kalitede ve sağlıklı malzemelerden oluşmaktadır.Bahçemizde havuz bulunmaktadır.

Binamız M.E.B. Özel Okullar Standartlar Yönergesi kapsamında bulunmakta olup, itfaiye, Bayındırlık ve il Sağlık Müdürlüğünden onay almıştır.

GÜVENLİK

Okul binamızın her köşesini kontrol altında tutabilecek şekilde güvenlik kameraları ile donatılmıştır.

Kamera sistemimiz canlı yayın ve kayıt olanağı tanımaktadır. Ancak M.E.B. yönergeleri gereği internetten yayın yapılmamakta, güvenlik amacıyla kullanılmaktadır.

Oyun bahçemizin duvarı 3 buçuk metre yüksekliğindedir. Ön ve Arka olmak üzere iki kapısı bulunmaktadır. Kapılardan giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanmaktadır.

Bina içerisinde çocukların güvenlikleri için her türlü önlem alınmıştır. Merdiven kenarlarında çocukların tutunmaları için tutma barı vardır.

Merdiven zemini kaymalara karşı önlem alınmış ve sağlıklı malzeme ile kaplıdır.

Yangın güvenliği için, her katta iki adet çıkış bulunmaktadır.

Binamızda gaz detektörleri bulunmakta ve alarm sistemine bağlı çalışmaktadır.

SAĞLIK

Acil müdahale için gerekli ekipman bulundurulmaktadır.

Çocuklara veli izni olmadan hiç bir şekilde ilaç verilmez.

Düzenli ilaç kullanması gereken çocuklarımızın ilaç takibi titizlikle yapılmaktadır.

38 ve yukarı ateş ve döküntülü hastalıklarda çocuklar okulda tutulamaz.

Hasta çocukların mümkün olduğunca okula getirilmemesi, okulda hastalandıysa alınması gerekmektedir. Eğer bir mecburiyet söz konusu ise diğer çocuklardan farklı bir odada dinlendirilerek aile beklenir.

TEMİZLİK VE HİJYEN

Çocukların rutin el,yüz,diş,tırnak ve saç temizliğine dikkat edilir. Yemeklerden önce ve sonra, etkinliklerden ve bahçe oyunlarından, tuvaletlerden sonra el yıkamak bir öz bakım becerisi ve alışkanlık olarak kazandırılmaya çalışılır.

Peçete, kâğıt mendil, kâğıt havlu kullanımına özen gösterilir.

Okulumuzda her gün düzenli olarak temizlik ve haftalık olarak materyal dezenfektanı yapılmaktadır.

Pazar günleri genel temizlik günümüzdür. Okulumuzun her köşesinde mutlak hijyen sağlanmasına dikkat edilmektedir. Sınıflarımız, mutfağımız ve tuvaletlerimiz aynı önemle temizlenmektedir.

Bahçe düzen ve temizliği günlük kontrol edilmektedir. Okulumuzda test edilmiş sabun ve deterjan kullanılmaktadır.

BESLENME STANDARTLARIMIZ

Okulumuzda  öğle yemeği, sabah ve ikindi kahvaltısı verilmektedir.

Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmelerine azami önem verilir.
Doğru beslenme alışkanlıkları kazanmalarına çalışılır.
Yuva menüsünün oluşturulmasında protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral dengesi gözetilir.
Menü Planlama ve Yemek Hazırlığındaki Kurallar:
Yemekler zeytinyağı ile hazırlanır,
Çikolata, cips gibi atıştırmalıklar yerine kuruyemiş, taze ve kuru meyve verilir,
Yemeklerde tuz miktarı çok düşüktür (bebek sınıfı yemeklerinde tuz kullanılmaz),
Mevsim sebze ve meyveleri kullanılır, mümkün olduğunca turfanda hammaddeler kullanılmaz,
Kahvaltıda reçel yerine bal ve tahin-pekmez kullanılır.
Yemekler tencere ya da fırında pişirilir, kızartarak pişirme yapılmaz,
Menülerde şuruplu ve kakaolu tatlılar yer almaz, bunun yerine sütlü tatlılar tercih edilir,
Asitli içeceklere yer verilmez,
Yemeklerde margarin ve bulyon kullanılmaz,
Yemeklerde hazır ürünler kullanılmaz (hazır karışımlar ve konserve v.b.),

OYUNCAK, MALZEME VE MATERYAL STANDARTLARIMIZ

Çocukların en doğal eylemi olan oyun ve bu eylemin aracı olan oyuncaklar ; sosyal, zihinsel, bedensel ve psikolojik gelişimlerinde büyük rol oynar.

Çocukların araştırarak, inceleyerek ve bizzat kendisi deneyerek daha iyi öğrendikleri gerçeğinden yola çıkarak, sınıflarımızda öğrenme ortamlarımızı hazırladık.

Her çocuğun gelişim özelliklerine uygun, yeterli malzeme ve oyuncak ile donatılmış ortamlarda, sınırsız öğrenme kapasitesitelerine sahip olabileceklerini düşünmekteyiz.

Çocuklarımızın gelişimlerini her yönüyle destekleyecek uyarıcılarla, oyuncaklarla ve ilgi köşeleriyle oyun alanlarını tasarlayıp donattık.

Anaokulumuz sınıflarında Blok,Sanat,Kitap,Fen,Müzik merkezleri çocuklarımızın oynayarak-yaşayarak öğrenmeleri için her türlü eğitim materyalleri ve oyuncaklarla donatılmıştır.

Grup olarak oynayabilecekleri veya bireysel olarak çalışabilecekleri kavram oyuncakları, kitaplar, sanat malzemeleri çocukların ulaşabilecekleri mesafededir.

Oyuncaklar ve diğer eğitim araçlarımız program konularımızı destekleyecek şekilde düzenlenmektedir.

Oyuncaklarımız ve Eğitim Materyallerimiz, çocuklarımızın sağlığına zararı olup olmadığı gözetilerek özenle seçilmiş ürünlerdir. "Ce" kalitesinde olmasına dikkat edilmektedir.