Okul Psikoloğumuzdan

» DOĞRU ANAOKULU SEÇİMİ

» Okulda ilk günler çocuklar açısından nelere dikkat edilmeli?

» Anaokulu eğitiminin önemi nedir?

» OKULA ALIŞMA DÖNEMİ

» Okula Uyum Sürecinde Çocukların Gösterdikleri NormalTepkiler :

» Anne Babanın Gözünden Okula İlk Adım

Okul seçerken ailelerin çocuklarınızı çok iyi tanımanız gerekmektedir. Bazı çocuklar anaokuluna çok kolay adapte olabilirken bazı çocuklar çeşitli sorunlarla karşılaşılabilirler. Seçtiğiniz okulun tüm beklentilerinizi karşılaması zor olabilir. Ya da tüm olumlu koşullar çocuğunuzun uyum problemi göstermesine neden olabilir. Velinin, bu göstergelerin çocuğun gelişiminde ne denli önemli bir rol oynayacağını bilmesi, bunları zaman içerisinde gözlemlemeye çalışması, takip etmesi ve çocuğa katkılarını tespit etmesi önemlidir. Çocuğunuz sizin hissettiğiniz tüm duyguları hisseder ve ona göre şekillenir. Eğer girdiğiniz ortamda gerginseniz çocuğunuz da gerginleşir ve o ortama alışması zorlaşır. Kendinizi ne kadar güvende hissedip bunu ona yansıtırsanız, çocuğunuz bunu da hisseder ve kendini güvende hissetmesi daha kolay olacaktır. Anaokulunun eğitim kalitesine bakılmalı ve eğitim kalitesini belirleyen kriterlere göre eğitim kurumunu seçilmelidir. Okulun eğitim kalitesini belirleyen en büyük faktör öğretmendir. Bu nedenle öğretmenin tecrübeli, şefkatli, güler yüzlü ve sevgi dolu olması, işini severek yapması çok önemlidir. Öğretmen ne kadar eğitimli ve tecrübeli olursa çocukların gelişimini o kadar iyi destekleyebilir.. Okulda profesyonel bir pedagog bulunması da çok faydalı olacaktır. Çocukların eğitimi için program hazırlanırken bireysel farklılıklara dikkat ediliyor mu öğrenilmelidir. Eğitim programı çocukların bireysel farklılıklarına cevap verecek şekilde düzenlenmelidir. Bazı çocuklar görerek, bazıları dokunarak, bazıları ise duyarak öğrenirler.